تجربه ترک اعتیاد در کمپ

تجربه ترک اعتیاد در کمپ (خصوصی، لاکچری، دولتی) + نظرات

کاملا طبیعی است که قبل از رفتن به کمپ نگران مسائلی نظیر حفظ آبرو، ارتباط با خانواده، تغذیه مناسب، شرایط بهداشت و نحوه رفتار پرسنل باشید. تمامی این موارد به نوع کمپ و امکاناتی که در اختیار مددجو قرار می‌گیرد، بستگی دارد. از این رو در این مقاله، تجربه ترک اعتیاد در کمپ VIP، لاکچری، خصوصی، دولتی و ماده 16 را بررسی می‌کنیم تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود یا عزیزتان بگیرید.

تجربه ترک اعتیاد در کمپ‌های VIP

از نگاه خانواده مددجو : امکانات فوق لوکس درمانی و رفاهی کمپ وی‌ای‌پی باعث شده است که خانواده هیچگونه دغدغه‌ای در زمینه سلامت عزیزشان نداشته باشند. همچنین محرمانه ماندن اطلاعات درمان و حفظ حریم خصوصی مددجو، هیچگونه خدشه‌ای به اعتبار و آبروی او وارد نمی‌کند.

از نگاه مددجو : محیط کمپ VIP مانند یک اقامتگاه لوکس است که حفظ حریم شخصی و امکاناتی که در اختیار فرد قرار می‌گیرد، در بالاترین سطح ممکن است. دسترسی به موبایل و سایر لوازم شخصی، ارتباط با دنیای بیرون و محل کار را، بدون احساس انزوا، فراهم می‌کند.

حفظ حریم خصوصی و محرمانه ماندن درمان

در کمپ VIP اطلاعات مددجویان به هیچ‌وجه افشا نمی‌شود و تمامی پرسنل بر اساس قراردادشان، موظف به حفظ محرمانگی هستند. علاوه بر این، روند درمان و پرونده پزشکی مددجو در سوابق عمومی ثبت نخواهد شد.

ارتباط با خانواده و محل کار

امکان ملاقات حضوری با خانواده و ارتباط با محل کار (در صورت نیاز) محدودیتی ندارد. علی‌الخصوص در کمپ VIP کوهیار که مددجو می‌تواند به موبایل، تبلت و لپ‌تاپ شخصی خود دسترسی داشته باشد.

امکانات رفاهی و تغذیه

مددجویان در اتاق خصوصی با امکانات یک هتل 5 ستاره، مراحل بهبودی را طی می‌کنند. منو باز غذا، امکان سفارش از بیرون کمپ، استخر، جکوزی، ماساژ، بیلیارد، پلی‌استیشن و تورهای گردشی در اختیار مددجو قرار می‌گیرد.

تیم درمان و برنامه ترک اختصاصی

برنامه درمانی مددجو به صورت کاملا اختصاصی و بر اساس شرایط جسمی و روانی فرد، توسط تیمی متشکل از پزشکان و روانشناسان طراحی می‌شود. این برنامه شامل ویزیت منظم و مشاوره فردی-گروهی است تا روند بهبودی به صورت پایدار و موثر طی شود.

تجربه ترک اعتیاد در کمپ‌های VIP.
امکانات پزشکی و رفاهی در کمپ وی‌آی‌پی، با هدف آسایش و ترک آسان مددجویان طراحی شده است.

تجربه ترک اعتیاد در کمپ‌های لاکچری

از نگاه خانواده مددجو : سپردن عزیزشان به کمپ لاکچری همراه با آرامش خاطر است. محیط مجهز با نظارت 24 ساعته تیم متخصص، تمام نگرانی‌ها را کاهش می‌دهد. امکان ملاقات و تماس منظم، پیوند عاطفی را حفظ کرده و بهترین شرایط بهبودی را برای مددجو فراهم می‌کند.

از نگاه مددجو : محیط کمپ مشابه یک ویلای لاکچری با امکانات فراوان است. دسترسی به استخر، جکوزی و تفریحات گروهی، روند ترک را تسهیل کرده و از یکنواختی جلوگیری می‌کند.

امکانات تفریحی و رفاهی کمپ

مددجو در کمپ لاکچری نه‌تنها به استخر و جکوزی چهارفصل، منوی غذایی متنوع، بیلیارد و پلی‌استیشن دسترسی دارد، بلکه تورهای گردشی و مسافرت‌های داخلی نیز برای بهبود حال روحی مددجو در نظر گرفته می‌شود.

تجربه و تخصص تیم پزشکی و روانشناسی

برنامه درمانی هر مددجو توسط برجسته‌ترین متخصصان در زمینه ترک اعتیاد تهیه می‌شود. استفاده از روش‌های به‌روز دنیا (شناختی-درمانی، دارو درمانی هدفمند و روان‌درمانی) همراه با نظارت 24 ساعته، ایمنی و اثربخشی روند ترک را تضمین می‌کند.

شرایط لوکس محل اقامت

محل اقامت مددجو یک ویلای لاکچری در محیطی خوش آب‌وهوا است. تعداد افراد در کمپ لاکچری 5-4 نفر بوده و هر فرد در اتاق اختصاصی یا دو تخته مراحل بهبود را طی می‌کند.

فرآیند انتقال به کمپ لاکچری

در پذیرش اجباری، پس از هماهنگی با خانواده مددجو، آمبولانسی متشکل از پزشک و روانشناس به محل سکونت فرد مراجعه کرده و در کمال احترام و بدون درگیری، او را به کمپ منتقل می‌کنند تا روند بهبودی آغاز شود.

میزان ارتباط تلفنی و حضوری با خانواده

مددجو و خانواده او می‌توانند پس از هماهنگی با کمپ، ملاقات حضوری داشته باشند. برای ارتباط تلفنی با اعضای خانواده یا محل کار نیز محدودیت وجود ندارد ! به‌خصوص در کمپ لاکچری کوهیار که مددجو به موبایل و لپ‌تاپ شخصی و اینترنت دسترسی دارد.

تجربه ترک اعتیاد در کمپ‌های لاکچری.
تجربه کمپ ترکیب سه عنصر است: برنامه ساختاریافته، محیط کنترل‌شده و حمایت حرفه‌ای.

تجربه ترک اعتیاد در کمپ‌های خصوصی

از نگاه خانواده مددجو : خیال خانواده از انتقال و برخورد محترمانه با عزیزشان آسوده است. امکان ملاقات منظم، تماس و شرکت در جلسات مشاوره، به حفظ ارتباط عاطفی کمک شایانی می‌کند. همچنین نظارت مستمر تیم پزشکی و روانشناسی و مطلع کردن خانواده از شرایط مددجو، نگرانی‌ها درباره شرایط زندگی عزیزشان را به حداقل می‌رساند.

از نگاه مددجو : کمپ خصوصی یک فضای متعادل بین درمان و زندگی روزمره را ایجاد می‌کند. حضور در جمعی کوچک و همدل، فرصتی برای تمرکز بر بهبودی در محیطی امن و حمایت‌گر را فراهم کرده است. برنامه‌های تفریحی متنوع و تغذیه با کیفیت، روند ترک را بسیار آسان می‌کند.

شرایط پذیرش و انتقال

به منظور پذیرش در کمپ خصوصی نیازی به دستور قضایی نیست و مددجو می‌تواند شخصا به کمپ مراجعه کرده یا خانواده او برای پذیرش اجباری اقدام کنند. به منظور پذیرش اجباری، یک آمبولانس همراه با تیم پزشکی به منزل مددجو مراجعه کرده و پس از کسب رضایت او، کاملا محترمانه به کمپ خصوصی منتقل می‌شود.

محدودیت‌های تماس و ملاقات با خانواده

مددجویان می‌توانند پس از هماهنگی با کمپ، با خانواده خود ملاقات کرده و یا اقدام به برقراری تماس تلفنی کنند. این نکته را در نظر داشته باشید که به همراه داشتن موبایل در تمامی کمپ‌ها، به جز کمپ کوهیار، مجاز نیست.

سطح امکانات پزشکی و روانشناسی

در کمپ خصوصی، امکانات پزشکی و روانشناسی پایه که شامل ویزیت منظم پزشک متخصص و جلسات مشاوره فردی-گروهی است، در اختیار مددجویان قرار می‌گیرد. همچنین به منظور اطمینان از سلامت جسمی و روحی، یک تیم به صورت شبانه‌روزی بر شرایط مددجویان نظارت دارند.

امکانات تفریحی و رفاهی

تعداد افراد در کمپ خصوصی حدودا 30 نفر است و مددجویان در اتاق‌های حداقل 2تخته اقامت دارند. منو غذایی متنوع و باکیفیت، پلی‌استیشن، فوتبال‌دستی و تورهای گردشی کوچک از جمله امکانات تفریحی و رفاهی این کمپ است.

تجربه ترک اعتیاد در کمپ‌های خصوصی.
موفق‌ترین مددجویان کسانی‌اند که کمپ را نه محل تنبیه، بلکه فضایی برای تغییر سبک زندگی می‌دانند.

تجربه ترک اعتیاد در کمپ‌های دولتی

از نگاه خانواده مددجو : طی کردن مراحل اداری بسیار پیچیده است. محدودیت‌های شدید در ملاقات و تماس باعث می‌شود تا خانواده‌ها نتوانند از وضعیت عزیزشان مطلع شوند. به دلیل امکانات محدود، نگرانی‌ها درباره کیفیت خدمات درمانی و رفاهی بسیار زیاد است.

از نگاه مددجو : بهره‌مندی از برنامه درمانی اختصاصی و مراقبت پزشکی مستمر، به دلیل شلوغی و امکانات محدود، تقریبا غیرممکن است. برنامه‌های روزانه یکنواخت و سخت‌گیرانه بوده و ناتوانی در ارتباط با دنیای بیرون، فشار روانی مضاعفی ایجاد می‌کند.

پذیرش و انتقال به کمپ

پذیرش تمایلی در کمپ دولتی نیازمند طی کردن مراحل اداری نسبتا طولانی و قرارگرفتن در لیست انتظار است. برای بستری اجباری مددجو در این کمپ، به دستور قضایی نیاز است و در صورت مقاومت بیمار، یک یا چند مامور وظیفه انتقال را برعهده دارند.

نحوه برخورد پرسنل با بیمار

تعداد بالای مددجویان با شرایط مختلف جسمی و روحی، رسیدگی منظم پزشکان و مددکاران به تمام بیماران را غیرممکن می‌سازد. لذا احتمال نادیده‌گرفته شدن افراد و یا درگیری بین بیماران افزایش می‌یابد.

شرایط بهداشت، تغذیه و درمان

عموما روند درمان برای تمامی افراد مشابه است. غذا توسط آشپزخانه کمپ تهیه شده و در ساعت مشخص سرو می‌شود. به دلیل تعداد بالای مراجعین، استحمام و رسیدگی به بهداشت فردی، در زمان‌های مشخصی امکانپذیر است.

شرایط ارتباط با خانواده (تلفنی و ملاقات حضوری)

خانواده فقط می‌توانند در روز و زمان مشخص شده توسط کمپ، با مددجو ملاقات کنند. برقراری تماس تلفنی با خانواده یا محل کار نیز تنها با اجازه و نظارت کمپ، امکانپذیر است.

تجربه ترک اعتیاد در کمپ‌های دولتی.
طول اقامت در کمپ مستقیماً با شرایط مددجو و امکانات درمانی-رفاهی کمپ بستگی دارد.

تجربه ترک اعتیاد در کمپ‌های غیر مجاز

افرادی که وظیفه مراقبت از بیماران را بر عهده دارند، فاقد تخصص در زمینه ترک اعتیادند. از آنجایی که این مراکز مجوزهای لازم را نداشته و تحت نظارت بهزیستی نیستند، احتمال ضرب‌وشتم، استفاده داروهای نامناسب و افسردگی شدید در مددجویان به طرز چشم‌گیری افزایش می‌یابد.

تجربه ترک اعتیاد در کمپ‌های ماده 16

این کمپ‌ در واقع یک مرکز بازپروری برای افراد معتادی است که سرپناهی نداشته و در خیابان به سر می‌برند. وضعیت بهداشت، درمان، تغذیه و میزان رسیدگی به بیمار در کمپ ماده 16 در حداقل‌ترین حالت ممکن بوده و عموما پس از بستری، به منظور انتقال بیمار به سایر کمپ‌ها، با خانواده فرد تماس گرفته می‌شود.

تجربه ترک اعتیاد در کمپ‌های ماده 16.
کمپ‌های غیراستاندارد با روش‌های خشونت‌آمیز نه تنها تاثیری در روند بهبود فرد ندارند، بلکه اعتیاد را به تجربه‌ای تلخ تبدیل می‌کنند.

نقش خانواده در تجربه ترک اعتیاد در کمپ

نقش خانواده آنچنان از اهمیت بالایی برخوردار است که اگر به درستی ایفا شود، یک عامل حمایتی قدرتمند بوده و اگر به آن بی‌توجهی شود، شانس بهبود بیمار تا حد قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. از این رو، در کمپ‌های VIP، لاکچری و خصوصی، برای دستیابی به اهداف زیر، جلسات مشاوره و آموزشی برای خانواده‌ها در نظر گرفته می‌شود:

  • ایجاد فضایی امن و بدون قضاوت، برای جلوگیری از احساس تنهایی و انزوا.
  • یادگیری مهارت‌های ارتباطی موثر، با هدف پیشگیری از عود مجدد اعتیاد.
  • تشویق و حمایت مددجو، برای ایجاد انگیزه و تداوم بهبودی.
  • شناسایی و اصلاح رفتارهای ناسالم خانواده (نظیر حمایت افراطی، انکار و ایجاد استرس).
  • ایجاد محیطی پایدار و عاری از محرک‌های اعتیاد، پس از ترک.
نقش خانواده در ترک اعتیاد.
اثربخشی کمپ زمانی دوچندان می‌شود که خانواده نیز اطلاعات خود را در این زمینه افزایش داده و مددجو را در این مسیر همراهی کند.

مقایسه ترک اعتیاد در کمپ با کلینیک

کمپ ترک اعتیاد برای افرادی مناسب است که :

  • اعتیاد شدید یا طولانی مدت دارند.
  • به دنبال رویکرد درمانی جامع (ترک جسمی + روانی + اجتماعی) هستند.
  • در کنار دارودرمانی نیازمند ورزش، مدیتیشن و کاردرمانی هستند.
  • به تغییر سبک زندگی ناسالم نیازمندند.

کلینیک ترک اعتیاد مناسب افرادی است که :

  • در مراحل اولیه اعتیاد هستند.
  • نمی‌توانند محیط زندگی عادی را ترک کنند.
  • تمرکز آن‌ها برای ترک بر روی دارودرمانی و داروهای جایگزین (متادون – بوپرنورفین) است.

 

انتخاب بین کمپ و کلینیک به شدت اعتیاد، شرایط فرد، حمایت خانواده و توان مالی مددجو بستگی دارد. اما باید در نظر داشت که نظارت بر مددجو در کلینیک نسبت به کمپ بسیار کمتر بوده و لذا احتمال بازگشت مجدد به مصرف مواد مخدر، بیشتر است.

بررسی تجربه ترک اعتیاد در خانه و کمپ

عموما ترک اعتیاد در خانه توصیه نمی‌شود ! تجربه مددجویان در این زمینه ثابت کرده است که نه‌تنها احتمال بازگشت به مصرف مواد افزایش می‌یابد، بلکه عدم نظارت تخصصی بر سلامت جسمی و روحی، مشکلات بسیاری را برای فرد به همراه دارد. در ادامه تجربه ترک مددجویان در کمپ و خانه را مقایسه می‌کنیم:

تجربه ترک در خانه

تجربه ترک در کمپ

دسترسی به محرک‌ها (دوستان، مصرف‌کننده‌ها و محل خرید مواد) بسیار آسان است. مددجو در یک محیط کنترل شده و اختصاصی، به دور از محرک‌های ناسالم، قرار دارد.
پیروی از یک برنامه منظم و اصولی برای ترک، چالش برانگیز است. برنامه روزانه منظم توسط تیم پزشکی و روانشناسی کمپ تعیین می‌شود.
تمرکز بر روی استفاده از داروهای تجویزی است. در کنار دارودرمانی، مشکل اعتیاد با جلسات مشاوره فردی و کاردرمانی، از ریشه برطرف می‌شود.
انگیزه فرد برای ورزش، مدیتیشن و سایر برنامه‌های بهبود سبک زندگی بسیار کم است. حضور سایر مددجویان و برنامه منظم کمپ برای ورزش، بازی و مدیتیشن، انگیزه فرد را افزایش می‌دهد.
فرآیند ترک بسیار طولانی است. دوره‌های مشخصی بر اساس شرایط فرد، تعیین می‌شود.
نظارت بر سلامت جسمی و روحی فرد محدود است. از پشتیبانی 24 ساعته کادر درمانی بهره‌مند هستند.
تنش‌های خانوادگی در روند بهبودی تاثیرگذار است. خانواده با شرکت در جلسات آموزشی و مشاوره، نقش موثری در ترک مددجو ایفا می‌کند.

پاسخ به سوالات متداول شما

  • سوال: چقدر زمان می‌برد تا فرد به محیط کمپ عادت کند؟
    پاسخ: کمپ‌های خصوصی، لاکچری و VIP با هدف ایجاد محیطی آرام و راحت، تلاش بسیاری می‌کنند. این امر باعث می‌شود که مددجویان خیلی سریع با فضای کمپ سازگار شوند. در مقابل، کمپ‌های دولتی به دلیل تعداد بالای افراد و تنوع سطح اجتماعی آن‌ها، فضایی دارند که خو گرفتن به آن می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.
  • سوال: آیا احتمال آسیب فیزیکی به فرد وجود دارد؟
    پاسخ: تنها در کمپ‌های غیرمجاز که تحت نظارت سازمان بهزیستی نیستند، احتمال ضرب‌وشتم و بدرفتاری با بیماران وجود دارد.
  • سوال: رفتار دیگر مددجویان با افراد تازه‌وارد مناسب است؟
    پاسخ: این موضوع کاملا به نوع کمپ بستگی دارد. در کمپ‌های خصوصی نه‌تنها سطح اجتماعی افراد بالاست، بلکه جلسات مشاوره گروهی برگزار می‌شود تا مددجویان تازه‌وارد از لحاظ ذهنی آماده شده و با سایر افراد آشنا شوند.
  • سوال: آیا مصرف مخفیانه در کمپ امکانپذیر است؟
    پاسخ: در مراکزی که تحت نظر بهزیستی هستند، مصرف مخفیانه کاملا غیرممکن است.
  • سوال: در صورت عدم همکاری، چه برخوردی با بیمار می‌شود؟
    پاسخ: در کمپ‌های خصوصی، با خانواده مددجو تماس گرفته می‌شود تا بهترین تصمیم بر اساس شرایط او اتخاذ شود. اما در کمپ‌های دولتی، طبق قوانین کمپ با افراد خاطی برخورد خواهد شد.
  • سوال: اگر کسی پشیمان بشود، می‌تواند کمپ را ترک کند؟
    پاسخ: در صورتی که مددجو به صورت تمایلی در کمپ بستری شده باشد، هر زمان که بخواهد می‌تواند کمپ را ترک کند. اما اگر پذیرش در کمپ از جانب خانواده و به صورت اجباری باشد، رضایت خانواده برای ترخیص مددجو لازم است.
  • سوال: چه مقدار نظارت بر روی رفتار بیماران وجود دارد؟
    پاسخ: در کمپ‌های ماده 16 هیچگونه نظارتی بر رفتار بیماران نیست. اما از طرف دیگر، در کمپ خصوصی، لاکچری و وی‌آی‌پی به صورت 24 ساعته بر مددجویان نظارت دارند.

 

در این مقاله به مقایسه تجربه ترک اعتیاد در کمپ‌های دولتی، خصوصی، لاکچری و VIP پرداختیم تا شما بتوانید بهترین تصمیم را برای خود و یا عزیزتان بگیرید.

Picture of دکتر سینا حسینی نژاد
دکتر سینا حسینی نژاد

با سلام. سید سینا حسینی نژاد هستم؛ پزشک و مسئول فنی مرکز کوهیار.
بنده به مدت 5 ساله که بصورت تخصصی در مراکز ترک اعتیاد و MMT فعالیت میکنم. ما در مرکز تخصصی ترک اعتیاد کوهیار، تیمی از بهترین متخصصین ترک اعتیاد شامل : پزشک عمومی، روانشناس، روانپزشک، مددیار، کمک پرستار و مشاور خانواده را گرد هم آوردیم و با نهایت توانمان تلاش میکنیم تا با ارائه اطلاعات صحیح و معرفی راه حل های مناسب به بهبود سلامت شما عزیزان و جامعه ایرانی کمک کنیم.

دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید

سوال خود را از ما بپرسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *